Pille- og medicinafhængighed

Medicin/- og pillemisbrug

Siderne er under opbygning ring derfor anonymt og gratis

- døgnet rundt vedr spørgsmål og rådgivning på

 

72 108 323

Vi sidder klar ved telefonen nu !!

Medicinafhængig - du er ikke alene

 

Der er over 160.000 personer i Danmark, der lider af medicinmisbrug. Medicinmisbrug er et bredt begreb, der kan dække over misbrug af mange forskellige former for piller og anden medicin, dog er det aftagende efter der er inført skærpet kontrol hos de praktisrende læger.

 

Ud over at de fleste medicinafhængige får ordineret deres medicin via egen læge, henvender end del sig til det sortemarked for at supplere deres misbrug, som desværre på den måde er med til at kriminalisere ellers almindelig borgere.

 

De mest almindelige former for afhængighedsskabende medicin er nervemedicin som benzodiazepiner og forskellige former for smertestillende medicin som ren morfin, eller syntetiske morfinpreperater som dolol, kodien, tramadol og lign.

 

Hos Det Gode Liv har vi stor erfaring med at udtrappe folk af deres medicinafhængighed

 

Ring allerede idag og kom en en human og nænsom behandling ,

Hvad er medicinmisbrug?

 

Ved sygdom er det et velkendt forløb, at lægen undersøger patienten, stiller en diagnose for herefter at ordinere et lægemiddel i en bestemt dosis. Når sygdommen er kureret efter en vis tid, afsluttes behandlingen uden større problemer. Sådan går det dog ikke altid ved behandling med visse smertestillende, angstdæmpende og søvnfremmende lægemidler.

 

Trods lægens anvisninger tager nogle patienter medicinen i højere doser og gennem længere tid. De misbruger med andre ord medicinen, og nogle ender med at blive afhængige af medicinen.

 

Man misbruger medicin, hvis man tager medicin for at opnå en rusvirkning eller for at få daglige problemer på afstand. De mest almindelige former for medicinmisbrug er misbrug af morfin-præparater (smertestillende midler) eller benzodiazepiner (angst- og sovemedicin).

 

Disse stoffer påvirker bestemte signalstoffer i hjernen og kan fremkalde psykiske ændringer, der på mange måder svarer til den rusvirkning, man opnår ved at drikke alkohol. Derudover kan centralstimulerende medicin (specielt ADHD-medicin) misbruges.

 

Ligesom med alkohol er der risiko for at udvikle afhængighed af medicinen. Man taler om afhængighed af medicin, når der efter nogen tids brug (uger til måneder) opstår en udtalt trang til at indtage lægemidlet. Man kan ikke styre sit forbrug, og det at skaffe og indtage medicin bliver en væsentlig aktivitet i dagligdagen.

 

Får man ikke tilstrækkelig med medicin, udvikler man abstinenser som uro, angst og søvnbesvær. Abstinenser er udtryk for, at kroppen har vænnet sig til at få medicin. Denne tilvænning viser sig også ved, at man skal indtage stadig større mængder for at opnå en effekt. Det kaldes for toleransudvikling.

Det Gode Liv

Forvent de bedste resultater

 

Du kan godt have høje forventinger til resulatet af din behandling. Vi er ikke bange for at vise vore samlede resulater frem, for de taler for sig selv.

Seneste nyt

 

Nye hold for ambulant behandling starter i uge 8

 

Hos os er det HELE familien der er i behandling for vi ved det er en familiesygdom. Ingen andre steder får du samme resultat og garanti.

 

 

Kontakt

 

Det Gode Liv IVS

Vejlevej 21, Gjerndrup, 6650 Brørup

Email: info@det-gode-liv.com

Døgntelefon: 72 108 323

Copyright @ All Rights Reserved