Om os

Hvem er Det Gode Liv?

Det Gode Liv er et ressource- og behandlingscenter, der dækker de mest gængse former for afhængighed og misbrug. Vi har flere tilbud målrettet både misbrugere og deres pårørende og tilbyder både døgnbehandling og ambulante behandlingsforløb flere steder i landet.

Sådan startede det

Det Gode Liv er etableret i 2017 af Kenneth Pedersen og Lars Johansen. De to herrer mødte hinanden første gang til et AA-møde i Vejen i 2007, men der skulle gå 10 år, før deres veje krydsedes igen, da de stødte på hinanden i forsommeren 2017 i forbindelse med et møde i Esbjerg.  

Her fortalte Lars om sine tanker om et ambulant behandlingskoncept til pårørende af misbrugere. Han havde året forinden opsagt sin stilling som virksomhedsleder for at prøve at gå nye veje og havde i foråret 2017 taget en online uddannelse som hypnoterapeut. Det var herigennem, han havde fået interessen for selv at starte noget behandlingsrelateret op. 

Kenneth arbejdede på det tidspunkt som ingeniør inden for olie og gas i et amerikansk firma i Norge. Han var dog kørt træt i den konstante rejsen frem og tilbage mellem Danmark og Norge og var derfor åben for nye muligheder, der kunne give ham en mere fast base og større arbejdsglæde i hverdagen. 

De første idéer tog form

De første spæde idéer tog hurtigt form, og der gik ikke længe, før virksomhedsmodellen til det, der senere skulle blive til Det Gode Liv, var skabt. Herefter skulle de rette lokaler til behandlingsstedet findes. En proces, der krævede flere nederlag og omveje, men til sidst blev de helt rigtige lokaler heldigvis fundet. De skulle vise sig at ligge i den nyligt nedlagte kro i den lille landsby Gjerndrup i Vejen Kommune. Kroen bestod på det tidspunkt af en mindre krostue i underetagen samt et par store festsale og et par allerede renoverede værelser på 1. sal, hvor der tidligere havde været beboelse. 

En omfattende renovering begyndte i oktober 2017, og efter et par måneders hårdt slid kunne behandlingscenteret i Gjerndrup slå dørene op 1. januar 2018. På det tidspunkt var der tre klienter og fire ansatte tilknyttet stedet, der blev det første behandlingstilbud under Det Gode Liv.

Mød vores kompetente behandlingsteam

I dag består teamet hos Det Gode Liv af mere end 20 medarbejdere med hver deres roller og opgaver – fra administration til køkkenarbejde og selvfølgelig behandling. Som klient hos os vil du primært møde vores behandlingsteam, der består af nøje specialiserede psykoterapeuter, læger og sygeplejersker, der alle har flere års erfaring inden for misbrugsområdet. Du er derfor i trygge hænder, når du viser os den tillid, som det er at indgå i misbrugsbehandling hos os, og vi glæder os til at tage godt imod dig og give dig den bedst mulige oplevelse.  

Medarbejdere hos Det Gode Liv

Fagligheden er i højsædet hos Det Gode Liv. Alle vores medarbejdere har derfor speciale indenfor hver deres område

Rådgivningstelefon

Gratis telefonisk rådgivning - Altid åben, også på helligdage.

 Vi tilbyder behandling inden for følgende typer af misbrug

Hos Det Gode Liv har vi stor erfaring med behandling af de mest gængse typer af afhængigheder og misbrug, heriblandt: 

Mange kommer også til os med blandingsmisbrug eller med diagnoser som ADHD, borderline og PTSD i kombination med misbrug. Vi sørger selvfølgelig for at tage højde for dine specifikke problematikker i behandlingsforløbet, så du får de bedste forudsætninger for et succesfuldt forløb og et liv uden misbrug efterfølgende.

Sådan foregår behandling hos Det Gode Liv 

Du har altid mulighed for at tage kontakt til Det Gode Liv og få en anonym og uforpligtende samtale om det, der fylder hos dig, som enten pårørende eller misbruger. Ønsker du behandling, starter vi med at lave en evaluering samt en handlingsplan for behandlingen, der først og fremmest fokuserer på udtrapning/nedtrapning af den enkeltes misbrug, før den egentlige behandling begynder. 

I behandlingen har vi både fokus på selve misbruget, men også på de bagvedliggende årsager til misbruget, da det er vigtigt at arbejde med disse for at mindske risikoen for tilbagefald. Der foretages en individuel vurdering af, hvorvidt der skal tilbydes ambulant behandling eller døgnbehandling, og vi tager hensyn til eventuelle særlige behov, du måtte have. 

Rådgivning til pårørende til misbrug

En afhængighed eller et misbrug påvirker ikke kun den, der misbruger, men også de nærmeste omkring personen. Familie og venner kan have mange tanker, følelser og spørgsmål, der presser sig på, men som de ikke har noget sted at gå hen med, og her kan Det Gode Liv heldigvis også være til hjælp. 

Uanset om du misbruger eller står som pårørende til en med misbrug, står vores tilbud om anonym og uforpligtende rådgivning åbent for dig, og det er derfor bare om at gribe telefonen og ringe til os – eller skrive en besked til os via kontaktformularen. Så vender vi tilbage til dig, så snart vi kan. At være pårørende til en med misbrug kan være mindst lige så opslidende, som selv at være i misbruget, og det er vigtigt, at der også bliver taget hånd om dem, der står på sidelinjen. 

Efterprøvede metoder og mere end 20 års erfaring

Selvom Det Gode Liv kun har eksisteret siden 2017 og dermed er blandt ”de nye i klassen”, så føler vi os bestemt ikke nye og uprøvede. Flere af vores medarbejdere har mere end 20 års professionel erfaring bag sig og mange oplevelser med sig i bagagen, der gør dem godt rustet til at håndtere enhver opgave. Nogle af vores behandlere har selv haft afhængighed eller misbrug tæt inde på livet førhen, og de forstår derfor din situation og meget af det, du går igennem, på en måde, som mennesker, der ikke har været i berøring med misbrug, ikke tilsvarende gør.  

Vi kan ikke love at gøre dig 100 % fri af misbrug, da du også selv skal ville det, men har du motivationen, står vi klar med redskaberne og kan hjælpe dig de første skridt mod en tilværelse uden misbrug.  

Ring, eller skriv til os, og få en snak om dine muligheder allerede nu, så du kan komme i gang så hurtigt som muligt.